OM OSS

Vi som har kenneln är Karin Lindgren och Kerstin Wirén, Uppsala.

Divine Stars är en liten kennel där våra hundar lever med oss i vardagen. Vi har två hundraser som med sin mångsidighet och tillgivenhet är fantastiska att leva med. Båda våra raser är mycket intelligenta hundar som därmed har lätt för att lära. Raserna hänger gärna med på lydnad, spår, sök, rallylydnad, agility, freestyle och annat skoj med sin ägare. Collien är en vallhund som därför är väldigt tillgiven och lyhörd och inte gärna lämnar sin flock. Spetsarna fungerar på samma sätt. I rasstandarden står det att den "skall alltid vara ... mycket tillgiven sin ägare". Sedan är det ju underbart att de båda två också är mycket vackra raser att vila ögonen på! Båda är dessutom mycket friska raser.

Vi vill att vår avel ska utveckla och förbättra raserna vi arbetar med, därför är vi mycket intresserade av hälsomässiga och mentala aspekter av rasernas utveckling. De ska givetvis också följa den exteriöra standarden för rasen, en hund måste vara korrekt byggd för att kunna leva ett långt, friskt och aktivt liv. Vi tycker om att träna och aktivera våra hundar och att åka runt och och visa våra skönheter på utställningar. Läs mer om våra tankar kring avel under rubriken Avelsmål.

Motto: Mens sana in corpore sano (en sund själ i en sund kropp)


Karin med vår Lassie Kerstin med sin första tik Lassie på 1950-talet

 

Karin har gått följande utbildningar:

- Svenska Kennelkubbens alla sex delar i Uppfödarutbildningen

- Handlerkurs i två dagar för Gerard O'Shea

- Specialkurs i Anatomi för Moa Persson

- Privatlektioner i viltspår och i lydnad. Träningsläger för spår och lydnad. Kurs i rallylydnad.

- Figurantutbildning till B-figurant för Mentalbeskrivning hund (MH) och Mentaltest (MT)

 

Läs min artikel i Colliebladet om hur jag och Lassie tränar viltspår

 

Kennelnamnet

Kennelnamnet registrerades 2010.

Eftersom collien stammar från Skottland och jag har ett intresse för det landet liksom för Irland ville jag ha en koppling dit. Tankarna gick till deras ursprungsfolk Kelterna. På deras tid dyrkades gudinnorna. Det första ordet fick bli Divine = Gudomlig och ordet Star = Stjärna är symbolen som används för att symbolisera just gudinnedyrkan. Den speciella flätade stjärnan är en keltisk stjärna som alltid symboliserat gudinnorna. Jag har skapat min egen logo och bundit ihop stjärnspetsarna med Irlands symbol treklövern, ett annat namn för treklövern är trefoil. Den colliehund som är anfader till alla dagens colliehundar hette Trefoil.

Den gemensamma nämnaren med den tyska spetsen är återigen de Brittiska öarna och närmare bestämt Drottning Victoria som gjorde båda dessa raser populära genom sin uppfödning av dem båda på sitt slott Balmoral i Skottland.
Divine Stars första tyska spets är uppkallad efter Drottning Victorias allra första spets, championtiken Gina. Vår Gina fick även ordet Star i sitt registrerade namn.

 

Vi gör egna utställningskoppel

Vi gör handgjorda utställningskoppel. Titta in på vår sida på Facebook vad som finns till salu eller kom med egna förslag på hur du vill att ditt utställningskoppel ska se ut! Klicka här för att komma till vår sida på Facebook.

 

Vi är medlemmar i följande organisationer:

Svenska Kennelklubben FCI Svenska Brukshundklubben Svenska Collieklubben Svenska Klein- och Mittelspitzklubben Svenska Spets och Urhundsklubben
 

 

Divine Stars Kennel - kontakt@divinestars.se